FRASES HISTÒRIQUES

1.1.07

LA MORT

A continuació teniu la frase i l´autor/a. En parèntesi teniu la professió del mateix/a, o l´origen de l´informació. Gaudiu-ne i difoneu:


- "... i no hi ha res que m´obligui a morir on he nascut" (Bernardo Cuesta Beltrán)

- "És molt difícil pensar noblement quan nomès es pensa en viure" (Jean Jacques Rousseau)

- "Quan es té en la vida un perquè, es viu sense dificultat el com" (Friedrich Nietzsche)

- "Sota la pluja, arbres, camí, silenci, vides llunyanes. Sense recança miro com el meu pas s´esborra" (Salvador Espriu, poeta, referit a Espai de llibertat nº 26)

- "Prefereixo morir d´empeus, que morir agenollat" (Che Guevara, revolucionari)

- "Vine mort, tan amagada que no et sentir venir, perquè el plaer de morir no em torni a donar la vida" (Miguel de Cervantes, referit a Espai de llibertat nº 26)

- "La gent pateix pels esforços que fa per tal de no patir" (Salvador Pàniker, filòsof, referit a Espai de llibertat nº 26)

- "Al cap i a la fi, tornes a la mare, amb la maort" (Salvador Pàniker, filòsof, referit a Espai de Llibertat nº26)

- "L´eutanàsia, és un dret humà, un dret de llibertat" (Salvador Pàniker, filòsof, referit a Espai de Llibertat nº26)

- "Avui o demà, ja sé que puc caure. Les lluites com la nostra necessiten víctimes. I no es pot pensar mai en salvar la vida. Si un se salva, doncs, bona sort. Si un cau, doncs és el que ja es pot donar per descompta. Fins ara la mort m´ha respectat. Si ve, aquí o allà, tant se me´n fot!...I doncs, què havia de fer? Tornar a Catalunya. Allà la lluita encara no ha acabat" (Ramon Vila Capdevila, "Caracremada" "Maroto", maqui català)