FRASES HISTÒRIQUES

11.1.07

ECONOMIA

A continuació teniu la frase i l´autor/a. En parèntesi teniu la professió del mateix/a, o l´origen de l´informació. Gaudiu-ne i difoneu:


- "Avui s´ha encisat l´home per la possibilitat de comprar més coses, millors i , sobretot, noves. Està amb ànsies de consum. L´acte de comprar i consumir s´ha convertit en una finalitat compulsiva i irracional, perquè és un fi en si mateix, amb poca relació amb l´us o plaer de les coses comprades i consumides. Comprar la darrera cosa, el darrer model de qualsevol cosa que surti al mercat, és el somni de tot el món, al costat del qual eés completament secundari el plaer real d´usar-la" (Erich Fromm)

- "El neoliberalisme és la política que defineix el paradigma econòmic del nostre temps: es tracta de les polítiques i els procediments mitjançant els que es permet que un número relativament petit d´interessos privats controli tot el posible la vida social amb l´objecte de maximitzar el seus beneficis particulars" (Noam Chomsky)

- " La globalització es descriu com un procés d´homogeneització cultural, d´internacionalització d´una economia amb unes forces del mercat incontrolables i en què els principals actors econòmics són les grans corporacions transnacionals que localitzen les seves produccions en qualsevol part del món en què les avantatges econòmiques siguin més atractives i on, per tant, eles estratègies nacionals dels estats-nació són cada cop més irrellevants o inviables, quan no estan subordinats a dictats de competitivitat interestatal" (Ecologistes en acció)

- "Sobre la bogeria dels iluminats, s´alça la bogeria de les declaracions bèl.liques del President dels Estats Units a les que ràpidament s´han sumat la bogeria dels sectors més integristes de l´islam. Sobre totes aquestes bogeries s´aixequen els interessos econòmics de l´indústria militar, de l´exèrcit dels EEUU i de les multinacionals (Secretariat Permanent CGT)

- "Moltes formes de dominació es poden empendre d´una manera lliure, no amb coacció., i és ingenu pensar que la senzilla oposició al control polític en si, ens portarà al final de l´opressió"

- "Trencar e sistema injust mitjançant acció directa i enfortir el poder dels pobles són el manifest d´aquesta nova aliança global de moviments populars. La desobediència civil i l´acció constructiva han d´esdevenir en les bases d´aquesta aliança dels pobles. Aquest és el denominat de l´Acció Global dels pobles contra el "Lliure comerç" i la OMC" (Manifest Acció Global dels Pobles)

- "Nomès una aliança global dels moviments populars, que pugui implementar alternatives en forma d´accions concretes locals, pot vèncer a aquest monstre globalitzat emergent. Si l´empobriment de la població és l´objectiu del neoliberalisme, el retorn del poder real dels pobles ha d´esdevenir en l´objectiu d´aquesta aliança global d´accions dels pobles" (Manifest Acció Global dels Pobles)

- "Nosaltres som sincers, abans ens dèiem usurers, ara banquers, però el nom és el de menys, seguim quedant-nos amb els vostres diners" (Maese Sonoro. La bola de cristal)

- "És necesari armar un potent moviment contra la guerra, que n es limiti a aquest conflicte i que denuncii els problemes estructurals, d´injustícia i opressió d´aquesta societat, veritables responsables de la majoria de conflictes bèlics que pateix el planeta. Un moviment contra la guerra que denuncii el paper de les grans corporacions de l´indústria militar, de les institucions econòmiques neoliberals - BM, FMI, OMC - de l´OTAN, dels estats. Un moviment que doni suport i es solidaritzi amb les víctimes dels conflictes, tinguin el color que tinguin i parlin la llengua que parlin. En fi, un moviment que enfront a la barbaritt capitalista, oposi valors humans com la solidaritat, la justícia social, la llibertat, l´equivalència entre dones i homes i el respecte a la naturalesa de la que som part" (Secretariat permanent CGT)